Privacy statement

Home Privacy statement

Privacy Statement

Versie 23-05-2018

Inleiding

Euphoria verwerkt persoonsgegevens over u wanneer u gebruik maakt van onze diensten en daarbij deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Omdat op basis van uw inloggegevens of aan de hand van ingevoerde persoonsgegevens of aan de hand van technische gegevens bekend of mogelijk te achterhalen is wie u bent, worden hiermee persoonsgegevens verwerkt in de zin van de Europese privacywetgeving: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Verantwoordelijkheid

Euphoria is formeel Verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG. Contactgegevens van Euphoria zijn:

Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG)

Euphoria heeft een FG aangesteld om te zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens op een veilige manier gebeurt, conform de eisen en richtlijnen die de wet hieraan stelt. Als u vragen heeft over privacy-aspecten van de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u deze richten aan:

Waarvoor we uw gegevens gebruiken

Euphoria verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • om uw bestelling via de webshop te kunnen leveren;
  • om bestelde abonnementen te kunnen registreren;
  • om uw bestelling te kunnen factureren;
  • om werking en gebruik van het portaal te kunnen monitoren en de inhoud te kunnen verbeteren.

Wat de rechtsgrond voor de verwerking is

Euphoria mag uw persoonsgegevens alleen verwerken als daar een legitieme rechtsgrond voor is. Deze rechtsgrond is bij het gebruik van de webshop: het uitvoeren van een (koop)overeenkomst. Voor de andere doeleinden is de rechtsgrond dat u daar door het gebruik van ons portaal zelf mee instemt.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kan Euphoria navolgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Wanneer u inlogt: gebruikersnaam, wachtwoord;
  • Wanneer u een bestelling plaatst: naam, adres, postcode, plaats, land, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsnaam, BTW-nummer;
  • Wanneer u een abonnement neemt: kenteken(s) voertuigen, naam, adres, postcode, plaats, land, rekeningnummer (IBAN), bedrijfsnaam;
  • Diverse browse-gegevens mbt uw activiteiten binnen het portaal.

In kaart brengen websitebezoek (cookies)

Euphoria gebruikt cookies om het gebruik en de werking van de portalen en programma’s te kunnen monitoren en verbeteren. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een portaal wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. Euphoria gebruikt cookies van Google Analytics en DoubleClick.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat, maar dit kan ten koste gaan van uw gebruikservaring. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens delen met anderen

Euphoria kan andere organisaties inzetten bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Wanneer dat het geval is sluiten wij een zgn. Verwerkersovereenkomst met deze partij om te zorgen dat eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens gewaarborgd blijft. Euphoria blijft verantwoordelijk en aansprakelijk voor deze verwerkingen.

Euphoria verkoopt uw gegevens nooit aan derden en zal deze uitsluitend aan anderen verstrekken indien dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoe lang we gegevens bewaren

Euphoria zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. De bewaartermijn(en) zijn:

  • Wanneer u een bestelling plaatst: gedurende de verwachte levensduur van het bestelde product;
  • Wanneer u een abonnement neemt: gedurende de looptijd van het afgenomen abonnement.

Deze bewaartermijnen gelden tenzij wet- en regelgeving onder specifieke omstandigheden een andere minimale of maximale termijn vereist, bijvoorbeeld i.g.v. gegevens m.b.t. een financiële transactie.

Geheimhouding

Alle medewerkers van Euphoria die toegang zouden kunnen hebben tot uw gegevens zijn gescreend aan de hand van een VOG en hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Beveiliging

Euphoria neemt de bescherming van uw gegevens uiterst serieus en heeft passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Euphoria organiseert haar informatiebeveiliging via een Information Security Management Systeem (ISMS) en is ISO27001-gecertificeerd.
Als u het idee heeft dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met de Supportafdeling, via:

Uw rechten ten aanzien van uw gegevens en de verwerking

De geldende privacywetgeving heeft geregeld dat u als betrokkene een aantal rechten hebt met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens. U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te laten aanpassen, te laten verwijderen of te laten overdragen. U heeft ook het recht om de verwerking te beperken, of te staken. Ook als u eerder expliciet akkoord gegeven heeft op een specifieke verwerking kunt u dit akkoord te allen tijde intrekken. U kunt een verzoek m.b.t. deze rechten richten aan:

Om er zeker van te zijn dat het verzoek door u is gedaan, zullen wij contact met u opnemen en om bevestiging vragen. Afhankelijk van de situatie en het soort gegevens kan het zijn dat we u vragen om een identiteitsbewijs te tonen, om te controleren of het inderdaad om uw gegevens gaat.
Euphoria zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Klachten

Wanneer u een klacht heeft ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u deze richten aan:

Euphoria zal uw klacht vertrouwelijk behandelen.

Als uw klacht over de verwerking door Euphoria niet naar tevredenheid wordt afgehandeld kunt u een klacht hierover richten aan de Autoriteit Persoonsgegevens, via: