Maximumtarieven taxi voor 2015

Home NieuwsMaximumtarieven taxi voor 2015
taxi-bct

Maximumtarieven taxi voor 2015

Comments off

De maximumtarieven voor de straattaxi zijn geïndexeerd met 2,6% door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De indexatie is gelijk aan de samengestelde OV-index. De eventuele afschaffing van de maximumtarieven wordt onderzocht tijdens de evaluatie van het dubbel tariefsysteem later dit jaar. Dat blijkt uit de publicatie van de nieuwe tarieven in de Staatscourant. De nieuwe maximumtarieven mogen per direct gewijzigd worden in de taximeters.

Taxi tarief

Het maximale starttarief voor taxi’s wordt verhoogd van 2,89 euro naar 2,95 euro. Het maximale kilometertarief gaat van 2,12 euro naar 2,17 euro. Het wachttarief in de taximeter gaat van 35 cent naar 36 cent per minuut.

Bus tarief

Het kilometertarief voor taxibussen gaat van 2,67 euro naar 2,73 euro. Het starttarief voor taxibussen gaat van 5,87 euro naar 6,00 euro. En de wachttijd in de taximeter voor deze categorie wordt verhoogd van 40 cent naar 41 cent per minuut.

De chauffeur kan een hoger wachttarief dan het metertarief in rekening brengen als dat is afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het maximale wachttarief is verhoogd van € 39,79 per uur naar € 40,65 per uur.

Bron: Taxipro.nl