Category Archives: Nieuws

Home Posts Categorized as “Nieuws”
banner-bct-1-8-naar-2-3

Oude BCT’s met de 1.8 software versie updaten naar 2.3

Comments off

Heb je nog oude BCT’s liggen met de 1.8 software? Dan kun je deze niet zomaar naar de 2.3 versie updaten. Onlangs ontdekten we bij een klant die hele oude BCT’s op de plank had liggen dat het nieuwe G3-certificaat niet goed wordt geïnstalleerd wanneer er op de BCT nog de 1.8 software staat. Dit G3-certificaat is van groot belang omdat de BCT zonder dit certificaat na 20 maart 2020 niet meer bruikbaar is. Continue reading

BCT-update-2-3

Wacht niet met het updaten van je BCT

Comments off

Heb jij je BCT’s al laten updaten naar de nieuwe 2.3. versie? Het is van belang om dit voor 20 maart 2020 uit te laten voeren. Op 21 maart 2020 gaat de BCT, wanneer deze niet is geüpdatet, defect. We lezen op internet en horen via onze inbouwpartners dat er soms nog onduidelijkheid is over het belang van deze update. Maar wanneer de BCT eenmaal op zwart is gegaan kan deze niet meer worden gebruikt en kunnen wij deze niet meer repareren. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

De BCT gaat defect doordat de geldigheid van de systeemkaart, die in de BCT zit, verloopt wanneer er geen update is uitgevoerd. Om de aanschaf van een vervangende BCT te voorkomen is het van belang om zo snel mogelijk een update te laten uitvoeren. Dit kan worden gedaan door een van onze servicepartners. Heb je een Cabman BCT Software & Service abonnement én beschikt jouw BCT over softwareversie 2.0.? Dan kan ons supportteam de update door de lucht uitvoeren. Alle informatie over het uitvoeren van de update vind je op onze speciale 2.3. pagina.

Chauffeurs- en ondernemerskaarten in ontvangst nemen

Naast de update, dienen chauffeurs en ondernemers ook een nieuwe kaart in ontvangst te nemen. Kiwa is al een tijdje druk bezig met de verspreiding van de nieuwe chauffeurs- en ondernemerskaarten, maar maakt zich zorgen over het op tijd ophalen of laten bezorgen van deze kaarten. De organisatie laat aan TaxiPro weten dat er van de kaarten die in november zijn aangeboden, voor 20 procent nog geen bezorgafspraak is ingepland. Voor de kaarten die hierna zijn geproduceerd, ligt dit percentage nog hoger.

Geldigheid

Het is van belang dat de kaarten zo spoedig mogelijk in ontvangst worden genomen omdat anders de geldigheid vervalt. Wanneer de geldigheid van de kaart vervalt, moet de kaarthouder zelf een nieuwe kaart aanvragen en betalen. Heb je bericht gekregen over het omwisselen van je kaart? Plan dan snel een afspraak in voor het uitreiken van de kaart. Heb je nog geen bericht gehad? Dan is jouw kaart waarschijnlijk nog in productie. De KIWA produceert nog nieuwe kaarten tot en met februari.

Vragen?

Heb je vragen over het omruilen van de kaarten? Neem dan contact op met Kiwa of bekijk de speciale website die zij hiervoor hebben ingericht: www.bct-kaart.nl. Voor meer informatie over de 2.3 update, bekijk je onze speciale pagina over deze update.

Cabman-interview-niels

Zo lang duurt het inbouwen van een BCT!

Comments off

Elke Cabman BCT moet vanzelfsprekend worden ingebouwd. Dit wordt gedaan door Cabman Service & Installatie of één van onze servicepartners. Maar wat kan je nu verwachten van het inbouwen van de BCT? En hoe lang duurt dit proces precies? Niels Reintjes werkt bij Cabman Service & Installatie en geeft je graag antwoorden op deze vragen.

Continue reading

Ilt-handhaving-wisseling-bct

Hoe gaat de ILT handhaven bij de vervanging van de BCT-kaarten?

Comments off

De nieuwe boordcomputerkaarten (ook wel G3 kaarten genoemd) worden sinds vorige week door de KIWA verspreid. Tijdens de vervanging van de BCT-kaarten en de bijbehorende update van de BCT-software handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onverminderd op de aanwezigheid en de bediening van een goedwerkende BCT. Ook blijven zij controleren op het juist gebruik van geldige chauffeurs- en ondernemerskaarten.

Continue reading

systeemkaartinfo-2.3

Noodzakelijke BCT-update Cabman binnenkort beschikbaar

Comments off

De komende tijd moeten alle boordcomputers taxi een update krijgen om de geldigheid van de BCT-systeemkaart te verlengen. De software-update van Cabman wordt binnenkort beschikbaar; zonder deze nieuwe software is de BCT na 20 maart 2020 niet meer te gebruiken. De gelegenheid is ook aangegrepen om een alternatief te bedenken voor de uit de BCT verdwenen kortingsknop.

Continue reading

  • Page 1 of 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4