Category Archives: Nieuws

Home Posts Categorized as “Nieuws”
BCT-update-2-3

Wacht niet met het updaten van je BCT

Comments off

Heb jij je BCT’s al laten updaten naar de nieuwe 2.3. versie? Het is van belang om dit voor 20 maart 2020 uit te laten voeren. Op 21 maart 2020 gaat de BCT, wanneer deze niet is geüpdatet, defect. We lezen op internet en horen via onze inbouwpartners dat er soms nog onduidelijkheid is over het belang van deze update. Maar wanneer de BCT eenmaal op zwart is gegaan kan deze niet meer worden gebruikt en kunnen wij deze niet meer repareren. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

De BCT gaat defect doordat de geldigheid van de systeemkaart, die in de BCT zit, verloopt wanneer er geen update is uitgevoerd. Om de aanschaf van een vervangende BCT te voorkomen is het van belang om zo snel mogelijk een update te laten uitvoeren. Dit kan worden gedaan door een van onze servicepartners. Heb je een Cabman BCT Software & Service abonnement én beschikt jouw BCT over softwareversie 2.0.? Dan kan ons supportteam de update door de lucht uitvoeren. Alle informatie over het uitvoeren van de update vind je op onze speciale 2.3. pagina.

Chauffeurs- en ondernemerskaarten in ontvangst nemen

Naast de update, dienen chauffeurs en ondernemers ook een nieuwe kaart in ontvangst te nemen. Kiwa is al een tijdje druk bezig met de verspreiding van de nieuwe chauffeurs- en ondernemerskaarten, maar maakt zich zorgen over het op tijd ophalen of laten bezorgen van deze kaarten. De organisatie laat aan TaxiPro weten dat er van de kaarten die in november zijn aangeboden, voor 20 procent nog geen bezorgafspraak is ingepland. Voor de kaarten die hierna zijn geproduceerd, ligt dit percentage nog hoger.

Geldigheid

Het is van belang dat de kaarten zo spoedig mogelijk in ontvangst worden genomen omdat anders de geldigheid vervalt. Wanneer de geldigheid van de kaart vervalt, moet de kaarthouder zelf een nieuwe kaart aanvragen en betalen. Heb je bericht gekregen over het omwisselen van je kaart? Plan dan snel een afspraak in voor het uitreiken van de kaart. Heb je nog geen bericht gehad? Dan is jouw kaart waarschijnlijk nog in productie. De KIWA produceert nog nieuwe kaarten tot en met februari.

Vragen?

Heb je vragen over het omruilen van de kaarten? Neem dan contact op met Kiwa of bekijk de speciale website die zij hiervoor hebben ingericht: www.bct-kaart.nl. Voor meer informatie over de 2.3 update, bekijk je onze speciale pagina over deze update.

Kerstblog

2019: een terugblik op het jaar van Euphoria Software

Comments off

Wij wensen je prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Het einde van het jaar vraagt natuurlijk om een terugblik op 2019 en een kleine vooruitblik op het nieuwe jaar.

Het afgelopen jaar lanceerde onze nieuwe BCT Remote-app. De app waarmee chauffeurs op afstand ritten kunnen accepteren en loosmelden. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan de 2.3 update en de uitrol hiervan. Met de komst van de 2.3 update kwam er ook een verbeterde versie van Cabman ECO. Onze module waarmee je onder andere kunt besparen op brandstof en het rijgedrag van de chauffeur kunt monitoren werkt nu nog gemakkelijker.

2020

Bij een terugblik, hoor natuurlijk een vooruitblik. In het komende jaar gaan we bij Euphoria hard aan de slag om ervoor te zorgen dat onze oplossingen nóg beter aansluiten bij de bedrijfsprocessen van onze klanten.

Vertrouwen en samenwerking

Via deze weg willen we onze klanten bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking in het afgelopen jaar. We kijken er naar uit om samen van 2020 een succesvol jaar te maken!

Cabman-interview-niels

Zo lang duurt het inbouwen van een BCT!

Comments off

Elke Cabman BCT moet vanzelfsprekend worden ingebouwd. Dit wordt gedaan door Cabman Service & Installatie of één van onze servicepartners. Maar wat kan je nu verwachten van het inbouwen van de BCT? En hoe lang duurt dit proces precies? Niels Reintjes werkt bij Cabman Service & Installatie en geeft je graag antwoorden op deze vragen.

Continue reading

Ilt-handhaving-wisseling-bct

Hoe gaat de ILT handhaven bij de vervanging van de BCT-kaarten?

Comments off

De nieuwe boordcomputerkaarten (ook wel G3 kaarten genoemd) worden sinds vorige week door de KIWA verspreid. Tijdens de vervanging van de BCT-kaarten en de bijbehorende update van de BCT-software handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onverminderd op de aanwezigheid en de bediening van een goedwerkende BCT. Ook blijven zij controleren op het juist gebruik van geldige chauffeurs- en ondernemerskaarten.

Continue reading

systeemkaartinfo-2.3

Noodzakelijke BCT-update Cabman binnenkort beschikbaar

Comments off

De komende tijd moeten alle boordcomputers taxi een update krijgen om de geldigheid van de BCT-systeemkaart te verlengen. De software-update van Cabman wordt binnenkort beschikbaar; zonder deze nieuwe software is de BCT na 20 maart 2020 niet meer te gebruiken. De gelegenheid is ook aangegrepen om een alternatief te bedenken voor de uit de BCT verdwenen kortingsknop.

Continue reading

Header-Mark-van-Gorp-

Maak kennis met: Mark van Gorp

Comments off

We stellen graag een aantal van onze collega’s aan je voor. Zo krijg je een goed beeld van de dames en heren die bij Cabman iedere dag opnieuw het verschil maken. We trappen af met onze Interaction Designer: Mark van Gorp. Als klant van Cabman zie of spreek je hem misschien weinig, toch zie je zijn werk en inspanningen dagelijks terug. Met ruim 9,5 jaar trouwe dienst heeft Mark zijn sporen bij Cabman wel verdiend.

Continue reading

Wijkhopper-Drechtsteden

Data cruciaal voor Wijkhopper Drechtsteden

Comments off

Stroomlijn breidde zijn dienstverlening in het doelgroepenvervoer in de Drechtsteden onlangs uit met de Wijkhopper voor kortere ritten in de eigen buurt. Om deze nieuwe vervoersvorm optimaal te laten functioneren, wordt onder meer gebruik gemaakt van de data uit de boordcomputer van Cabman van de voertuigen. “Data geven een beeld van hoe klanten zich bewegen.”

Continue reading

Kijlstra-website

Afschaffing van de BPM-teruggave: “Deze beslissing valt veel te vroeg!”

Comments off

De afschaffing van de teruggave van de aanschafbelasting (bpm) voor taxivervoer heeft voor veel taxibedrijven een grote impact. Vanaf 2020 kunnen Nederlandse taxivervoerders de bpm van een nieuw voertuig niet meer terugvragen. Voor auto’s die minder CO2 uitstoten, wordt de bpm verlaagd. Voor auto’s die helemaal geen CO2 uitstoten, komt de bpm te vervallen. Het kabinet wil de taxibranche met deze maatregel stimuleren om energiezuinige(re) taxi’s en busjes aan te schaffen. Volgens directeur Rudy Verwoert van Kijlstra Personenvervoer komt deze maatregel veel te vroeg.

Continue reading

Taxi-Geerets-De-Leeuw

Taxi Geerets De Leeuw gaat voor maximale efficiëntie

Comments off

Taxi Geerets De Leeuw timmerde de afgelopen jaren flink aan de weg in Noord- en Midden-Limburg. Waar de grootvader van de huidige eigenaar John Geerets in 1926 zelfstandig begon met slechts één taxi, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een grote speler in de markt. Vandaag de dag brengen zo’n 350 dames en heren hun klanten op een veilige, snelle, maar vooral efficiënte manier van A naar B, mede dankzij de BCT van Cabman en de planningsoftware Taxsys van BS Automatisering.

Continue reading

  • Page 1 of 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4